1. Co je to Moodle

Moodle je LMS (Learning Management System) a je určený pro správu a vytváření elektronických vzdělávacích kurzů. Na rozdíl od portálu Mefanet slouží Moodle pro vytváření ucelených elektronických kurzů s větším množstvím studijních materiálů a dalších činností. Díky použité technologii je možné přistupovat do takto vytvořených kurzů pomocí běžného webového prohlížeče a nevyžaduje žádné dodatečné instalace na klientském PC. Pro pohodlný přístup z mobilních zařízení je k dispozici aplikace Moodle Mobile.

LMS Moodle umožňuje vytvářet elektronické kurzy, plnit jejich obsah (přidávat studijní materiály), zadávat úkoly a testy, komunikovat se studenty. Můžete také sledovat výsledky i nejčastější chyby svých studentů. Díky online dostupnosti mohou s Vaším kurzem pracovat kdykoliv se jim to hodí. Zároveň ale můžete Moodle využívat přímo ve výuce, např. k testování studentů. Výukové materiály můžete vytvářet offline bez připojení k Internetu např. v oblíbeném textovém procesoru MS Word apod. a později je do LMS Moodle nahrát. Takto lze vytvářet např. texty, prezentace, animace, a testové úlohy.

Moodle nabízí pokročilé možnosti pro export a import částí kurzu. Můžete např. importovat části kurzů mezi sebou od celých témat až po jednotlivé moduly.